preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog Donja Zelina

Login
Važni datumi

Školska godina 2023./2024.

5.10.2023. Dan učitelja

22.12.2023. Božićna svečanost

7.5.2024. Dan pješačenja

27.5.2024. Dan škole

31.5.2024. Projektni dan

Priloženi dokumenti:
Kalendar rada 2023-2024.pdf

Raspored sati

Školska godina 2023./2024.

Niži razredi

1.a 2.a 3.a 4.a
1.b 2.b 3.b 4.b
1.P 2.P 3.P 4.P
1.N 2.N 3.N 4.N

POOS

Viši razredi

5.a 6.a 7.a 8.a
5.b 6.b 7.b 8.b
- - 7.c -
5.N 6.N 7.N 8.N
Satnica škole

Raspored zvona

individualne informacije

za roditelje te polasci

autobusa u školskoj godini

2023./2024.

 

Poveznice

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 774816
Ovaj mjesec: 3604
Ovaj tjedan: 1130
Danas: 9
Školski dokumenti

Zakoni i pravilnici

Priloženi dokumenti:
Pravilnik o radu.pdf

Školski projekt zaKAJ

KAJKAVSKI ZA VELIKE I MALE

digitalni priručnik:

https://bit.ly/3O6iwDD

Školske e - novine

Cintek

2023./2024.

Školski jelovnik

SVIBANJ 2024.

matična i područne škole

produženi boravak

Videodružina Ksaver

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Naslovnica - vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Pekmez day
Autor: Marina Ivčin, 29. 10. 2011.

Jesen je najljepše i najbogatije godišnje doba. Opojni mirisi zrelog voća i šuštanje šarenog lišća pozivaju nas da što je moguće više uživamo u svim jesenskim čarima i blagodatima.

Tako smo i mi, učenici 2. a razreda odlučili jedan dan posvetiti jeseni. Integrirali smo sadržaje hrvatskog jezika, prirode i društva, likovne i glazbene kulture.


Budući da smo na prirodi i društvu učili o jesenskim plodovima i što sve možemo napraviti od tih ukusnih namirnica, odlučili smo u školu donijeti razne vrste pekmeza i taj dan nazvati "Pekmez day". Kod našeg pekara kupili smo kruh i isprobavanje ukusnog "namaza" je počelo.

Na stolu se našlo raznih vrsta pekmeza: od marelice, jagode, šljive, drijenka, pa čak i pekmez od jabuke i banane. Okusi su bili očaravajući!

Pošto su djeca donijela puno raznovrsnog pekmeza, nismo uspjeli sav pekmez pomazati na kruh. Što s preostalim pekmezom ? Nema smisla da ga bacimo ili vraćamo kućama. Odluka je pala!

Vrijedne ruke naših mama ili baka ispeći će palačinke i  tako će se "pekmez day" pretvoriti u "palačinka day". Drugi dan umjesto kruha mazali smo palačinke i opet uistinu uživali.

Savjetujemo vam da i vi isprobate neke jesenke plodove i vidjet ćete kako vam se jedan običan jesenski dan može pretvoriti u ukusan pekmezast dan.

Elena Čurić (2. a) i učiteljica Štefica





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju