preskoči na sadržaj
Novosti

Red učenja, red zabave

Petaši u Muzeju suvremene umjetnosti i na Bundeku, 3.11.2016.

Učenici petih razreda posjetili su Muzej suvremene umjetnosti gdje su, u sklopu projekta „Sedmi kontinent“, imali projekciju nizozemskog filma „Kauwboy“. Nakon filma učenici su dobili priliku razgovarati s filmskim kritičarom Boškom Piculom koji ih je ukratko upoznao s pojmom filmske kritike te ukazao na važnost glazbe u filmu. Učenici su zatim sudjelovali i u radionicama pod stručnim vodstvom filmskih pedagoga i kritičara.

Iz Muzeja suvremene umjetnosti učenici su se u pratnji svojih razrednica uputili prema Bundeku. Tamo su uživali u vedrom jesenskom danu aktivno odmjeravajući svoju spretnost, hrabrost i izdržljivost na mnogim spravama za igru postavljenim u parku na Bundeku.

Veseli, razigrani i prepuni dojmova uskočili su u autobuse i krenuli kućama.

fotogalerija

Pišemo o filmu u nastavku...


Riječ „kauwboy“ iz naslova filma u prijevodu znači čavka-dječak, a u filmu se i radi o tome kako se dječak sprijateljio s čavkom (vrsta ptice). Glavni lik zove se Jojo, on je hrabar, osjećajan i spretan. Hrabar je jer je čuvao pticu bez tatinog znanja, osjećajan je zato što misli na mamin rođendan, a mama mu je umrla, a spretan je jer se vješto penje po drveću.

Ivan Kramarić, 5.a

Otac i dječak Jojo u lošem su odnosu tijekom filma, ali na kraju se zbližavaju jer otac shvaća da dječak nije kriv za majčinu smrt. Film mi se svidio jer je poučan i vrlo tužan, ali mi se nije svidjelo što je na kraju ptica uginula. Dao bih mu ocjenu vrlo dobar jer mi je nedostajalo malo smijeha.

Mateo Kradija, 5.a

U filmu se radi o dječaku Joji i njegovu ocu koji nisu mogli prihvatiti majčinu smrt pa je zato otac prema sinu bio jako grub. Jojo je pronašao pticu i o njoj se brinuo sve dok  mu se nije zaletjela u kotač bicikla i uginula. Na kraju je otac shvatio da je pretjerao i onda su bili kao pravi tata i sin.

Petra Šimleša, 5.a

Dječak je znao što se dogodilo s njegovom majkom, ali to nije prihvaćao zato što je bio jako tužan i nije htio da je to istina. Tijekom filma nije se baš dobro slagao s ocem, ali na kraju su postali bolji, a taj je odnos promijenila ptica. Otac je shvatio da se ne treba ljutiti na sina zato što je on samo dijete i ne može shvatiti ni prihvatiti neke stvari.

Petra Katanec, 5.a

Svidjelo mi se kada je Jojo pomogao ptiću, a nije mi se baš svidjelo kada je otac udarao sina. Dao bih mu ocjenu dovoljan jer mi je nedostajalo malo akcije.

Ivan Došen, 5.a

Otac i Jojo tijekom filma su se svađali, a na kraju su se slagali, i to zato što je vrana uginula, ali i zato što je otac shvatio da mu je obitelj važna.

Ja mislim da je film odličan. Svidjelo mi se kad je otac postao dobar, a nije mi se svidjelo kad je vrana uginula. Dajem mu ocjenu odličan jer je osjećajan.

Matija Jerman, 5.aPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Ivčin   datum: 10. 11. 2016.

Važni datumi

3.9. prvi dan nastave prvog polugodišta

21. 12. Božićna svečanost

24.12. - 11.1. zimski odmor učenika

14.1. prvi dan nastave drugog polugodišta

18.4. - 26.4. proljetni odmor učenika

30.5. Dan škole

14.6. zadnji dan nastave

 

 

Priloženi dokumenti:
Kalendar nastave 2018-2019.pdf


Satnica škole

Rasporedi zvona dostupni su u prilogu.


Raspored informacija

Raspored informacija za roditelje dostupan je u prilogu.


Školska himna

Školsku himnu napisala je učenica bivšeg 8.b razreda Monika Zmiša, a uglazbila ju je profesorica glazbene kulture Matea Petrić.

Ona nije najveća na svijetu
al' je za nas ponos na planetu.
Ona je najbolja za svoje đake
kao i učitelj što stvara prvake.

Nagrađena je za vrt najljepši
s ravnateljicom koja nam se smiješi.
Naša je škola mjesto sreće
u zimsko jutro i ljetno veče.

U vrtu Ksaver Šandor Đalski
blista nam bista,
a zastava vije se do neba
dok Đalski vječno djecu gleda.

Svih osam godina ovdje smo proveli,
svoje smo glave znanjem punili.
A kad je vrijeme odlaska
nikome nije do rastanka.


E-nasilje

Nasiljem se ne smatra samo fizički udarac, već i vrijeđanje, omaložavanje i iskorištavanje djece putem interneta. Ukoliko smatrate da ste žrtva elektroničkog nasilja ili pak poznajete takvu osobu ili situaciju, prijavite to klikom na "Crveni gumb".


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 373351
Danas: 41
preskoči na navigaciju